Vooraf rekende alleen de fervente Oranjesupporter op een overwinning van het Nederlands elftal in de WK-wedstrijd tegen Spanje. Maar met een 5-1 zege op de regerend wereldkampioen hielden ook echte fans amper rekening. Toch waagde bij de Toto een select aantal op deze veeg uit de pan door de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. In totaal werd vooraf 58 euro op de latere eindstand ingezet, laat een woordvoerder weten.
Wie op deze eindscore had gegokt, deed dit met een winstfactor van 50. Een inzet van bijvoorbeeld 20 euro op een 5-1 overwinning van Oranje leverde na afloop 1.000 euro op. Hoeveel mensen precies op deze uitslag hadden gegokt kon de Toto gisteren nog niet zeggen. Maar aangezien de minimale inleg 1 euro is, zijn er maximaal 58 personen en minimaal één die de 1-5 hadden voorspeld, zo laat de organisatie weten.
Waar bij de Toto de met 59,7 procent van de deelnemers inzette op een overwinning voor Spanje en slechts 25,15 procent op een zege van Nederland, was 1-2 voor Oranje de meest gespeelde uitslag. Hierin gokte men op 1-0 met rust voor de Spanjaarden en een 2-1 eindstand voor Nederland. Gokkers meenden dat de wedstrijd twee tot drie doelpunten ging opleveren, waar dit er uiteindelijk zes bleken.

______________________________________________________________